Kukkakaali-poropiirakka

Kukkakaali-poropiirakka

Kukkakaali-poropiirakka

Ainekset

1 annosta

1

Taikina

  • 2.5 dl sämpyläjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0.25 tl suolaa
  • 1 dl pullomargariinia
  • 2 rkl vettä

Täyte

  • 1 kukkakaali (à 400g)
  • 1 pieni purjo
  • 100 g savuporoa
  • 1 rkl hienonnettua ruohosipulia tai persiljaa
  • 200 g (valkosipuli- tai pippuri)tuorejuustoa
  • 1 dl maitoa
  • 2 munaa
Vaikeusaste

Kukkakaali-poropiirakka ohje

    • Yhdistä pohjan kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon rasva käsin sekoittaen. Lisää vesi ja sekoita taikinaa vain sen verran, että aineet tasoittuvat.
    • Kauli taikina reilusti piirasvuoan kokoiseksi, halkaisijaltaan noin 25 cm:n vuokaan sopivaksi pyöryläksi jauhoja apuna käyttäen.
    • Nosta levy kaulimen ympärille kietaistuna vuokaan ja tasoittele kädellä painellen myös vuoan reunoille. Anna pohjan jähmettyä kylmässä noin 15 minuuttia.
    • Pistele piiraspohja haarukalla ja esipaista 225 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 5 - 7 minuuttia.
    • Irrota kukkakaalista kukinnot ja keitä kevyesti suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia. Anna valua lävikössä. Leikkaa purjo ohuiksi viipaleiksi ja savuporo pieniksi kuutioiksi.
    • Vatkaa tuorejuuston joukkoon maito ja munat. Seos jää ryynimäiseksi, mutta tasoittuu uunissa.
    • Levitä pohjan päälle kukkakaalin kukinnot ja ripottele päälle purjoviipaleet, porokuutiot sekä silputtu ruohosipuli. Kaada päälle juustoseos. Paista piirasta noin 25 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa, peitä kesken paiston foliolla.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry