Keltajuuri-anjovispizza

Keltajuuri-anjovispizza

Keltajuuri-anjovispizza

Luokka: 
Suolaiset leivonnaiset, Juurekset

Ainekset

1 annosta

1

Ohje

Taikina

Vaikeusaste

Keltajuuri-anjovispizza ohje

    • Keitä pestyt kelta- tai punajuuret napakan kypsiksi. Kuori ja lohko ne.
    • Taikinaa varten sekoita murennettu hiiva kädenlämpöiseen veteen.
    • Lisää suola, sokeri, öljy ja jauhot vähin erin. Alusta taikina hyvin ja peitä liinalla. Anna nousta noin puolen tunnin ajan.
    • Jaa taikina kahteen osaan. Pyörittele palat palloiksi ja taputtele palloista ohuet pizzapohjat leivinpaperin päälle uunipellille.
    • Valuta ranskankermasta pois ylimääräinen neste kumoamalla ranskankerma suodatinpaperilla vuorattuun siivilään noin 10 minuutiksi.
    • Soseuta anjovikset haarukalla ja sekoita valutetun ranskankerman sekaan silputun tillin kanssa. Levitä seos pizzapohjille.
    • Jaa päälle vielä kelta- tai punajuurikuutiot ja kaprikset.
    • Sivele juurekset öljytilkalla, viipaloi päälle loput anjoviksista ja paista 225 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes taikina on kypsää.
    • Tarjoa heti vihreän salaatin kanssa.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry


Ylös