Keltajuuri-anjovispizza

Keltajuuri-anjovispizza

Keltajuuri-anjovispizza

Ainekset

1 annosta

1

Ohje

  • 2 kelta- tai punajuurta
  • 2 dl kevytranskankermaa
  • 1 tlk anjovisfileitä
  • 0.5 ruukku(a) tilliä
  • 10 isoa kaprista
  • tilkka öljyä
  • ripaus sormisuolaa

Taikina

  • 2 dl vettä
  • 15 g tuorehiivaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 0.5 tl suolaa
  • ripaus sokeria
  • 4.5 dl vehnäjauhoja
Vaikeusaste

Keltajuuri-anjovispizza ohje

    • Keitä pestyt kelta- tai punajuuret napakan kypsiksi. Kuori ja lohko ne.
    • Taikinaa varten sekoita murennettu hiiva kädenlämpöiseen veteen.
    • Lisää suola, sokeri, öljy ja jauhot vähin erin. Alusta taikina hyvin ja peitä liinalla. Anna nousta noin puolen tunnin ajan.
    • Jaa taikina kahteen osaan. Pyörittele palat palloiksi ja taputtele palloista ohuet pizzapohjat leivinpaperin päälle uunipellille.
    • Valuta ranskankermasta pois ylimääräinen neste kumoamalla ranskankerma suodatinpaperilla vuorattuun siivilään noin 10 minuutiksi.
    • Soseuta anjovikset haarukalla ja sekoita valutetun ranskankerman sekaan silputun tillin kanssa. Levitä seos pizzapohjille.
    • Jaa päälle vielä kelta- tai punajuurikuutiot ja kaprikset.
    • Sivele juurekset öljytilkalla, viipaloi päälle loput anjoviksista ja paista 225 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes taikina on kypsää.
    • Tarjoa heti vihreän salaatin kanssa.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry