Vihreä papusalaatti

Vihreä papusalaatti

Vihreä papusalaatti

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 400 g veteen säilöttyjä valkoisia papuja tai kikherneitä
  • 200 g pakastettuja vihreitä papuja tai tuoreita papuja

Lisäksi

  • 1 ruukku(a) jääsalaattia
  • 1 ruukku(a) tatsoita, mizunaa tai rucolaa
  • 1 pieni punainen paprika
  • 1 pieni punasipuli
  • 0.5 dl silputtua tuoretta basilikaa

Marinadiin

  • 1 rkl (tuoretta, hienonnettua chiliä)
  • 2 rkl tuoretta, hienonnettua korianteria tai persiljaa
  • 1 rkl tuoretta, hienonnettua minttua
  • 1 tl raastettua tuoretta inkivääriä
  • 2 rkl öljyä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl makeaa chilikastiketta
  • 2 rkl vettä
  • 1 tl hunajaa
Vaikeusaste

Vihreä papusalaatti ohje

    • Valuta säilykepavut liemestään ja kypsennä pakastepavut pakkauksen ohjeen mukaan. Jos käytät tuoreita papuja, keitä puhdistettuja papuja väljässä vedessä 8 - 10 minuuttia ja huuhtele kylmällä vedellä.
    • Pilko jäähtyneet pavut.
    • Sekoita marinadin ainekset ja kääntele pavut marinadin sekaan.
    • Anna maustua noin 30 minuuttia. Valmista sillä aikaa salaattipeti.
    • Suikaloi salaatti, rucola ja vuonankaali ja levitä tarjoiluvadin pohjalle.
    • Halkaise paprika, poista kanta sekä siemenet ja leikkaa malto ohuiksi suikaleiksi.
    • Kuori ja halkaise punasipuli ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.
    • Levitä paprika- sekä sipulisuikaleet ja basilika salaattien päälle.
    • Kaada maustuneet pavut marinadeineen salaattipedille, sekoita halutessasi kevyesti nostellen ja tarjoa salaatti esimerkiksi patogin kanssa.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry