Marinoidut kasvikset

Marinoidut kasvikset

Marinoidut kasvikset

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 1 kg kauden kasviksia valinnan mukaan: esim. juureksia, kukka- ja parsakaalia

Marinadiin

  • 0.5 dl valkoviinietikkaa
  • 0.5 dl sitruunamehua
  • 2 dl rypsi- tai oliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria
  • ripaus sokeria tai tilkka hunajaa
  • 2 rkl tuoretta, hienonnettua timjamia tai esim. persiljaa
Vaikeusaste

Marinoidut kasvikset ohje

    • Kuori ja kypsennä kasvikset napakan kypsiksi. Voit höyryttää tai keittää. Kesäkurpitsaa, paprikaa tai kurkkua ei tarvitse kypsentää, mutta voit paahtaa ne kevyesti grillissä.
    • Sekoita marinadin ainekset ja anna reiluiksi paloiksi lohkottujen kasvisten marinoitua vähintään pari tuntia tai seuraavaan päivään.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry