Varhaiskaali-broilerivokki

Varhaiskaali-broilerivokki

Varhaiskaali-broilerivokki

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 400 g broilerin rintafileetä
  • 1 rkl pullomargariinia
  • ripaus suolaa ja pippuria
  • 1 nippu kesäsipuleita
  • 2 kesäporkkanaa
  • 400 g varhaiskaalia
  • 0.5 dl valkoista balsamietikkaa
  • 1 dl omenatäysmehua
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 2 rkl makeaa soijakastiketta (ketjap manis)
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 rkl (keltaista currytahnaa)
  • 1 dl tuoretta, hienonnettua persiljaa
Vaikeusaste

Varhaiskaali-broilerivokki ohje

    • Leikkaa broilerinliha ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna isolla paistinpannulla tai vokkipannulla tilkka rasvaa ja paista broilerisuikaleet niin, että pinta saa väriä. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.
    • Paloittele pienet sipulit lohkoiksi, viipaloi myös varret. Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Suikaloi kaali.
    • Lisää pannulle ruskistettujen broileripalojen joukkoon sipulit, varret voit säästää lisättäviksi lopuksi ruoan pinnalle. Kun sipuli on hieman kuullottunut, lisää porkkanaraaste sekä kaalisuikaleet. Sekoittele kahden lastan avulla nostellen.
    • Lisää viinietikka ja omenamehu. Anna ruoan kypsyä kannen alla noin 15 minuuttia. Tarkista kypsyys maistamalla kaalia ja porkkanaa.
    • Lisää ruokaan tuorejuusto nokareina ja halutessasi currytahna. Kuumenna, kunnes juusto sulaa ja sekoittuu tasaisesti ruokaan.
    • Viimeistele hienonnetulla persiljalla. Tarjoa lisäksi keitettyjä uusia perunoita ja esimerkiksi kirsikkatomaatteja.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry