Paella

Paella

Paella

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • rypsi- tai oliiviöljyä
  • 3 dl pitkää riisiä
  • 6 dl kasvis- tai kanalientä
  • ripaus sahramia
  • 2 maissintähkää
  • 4 tomaattia
  • 2 dl herneitä
  • 200 g katkarapuja
  • 1 prk simpukoita
  • 1 sitruunaa
  • suolaa
  • mustapippuria
Vaikeusaste

Paella ohje

    • Kuullota laakeassa pannussa öljyssä sipuli ja valkosipuli. Lisää riisi ja kuumenna sekoittelen, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi. Lisää sahrami ja lämmitetty kasvis- tai kanaliemi. Peitä kannella ja anna hautua noin 10 minuuttia.
    • Kuutioi tomaatit ja leikkaa maissintähkät parin sentin viipaleiksi.
    • Lisää tomaatit, maissintähkät ja herneet riisin joukkoon. Jatka hauduttamista, kunnes neste on imeytynyt riisiin ja riisi on kypsää.
    • Lisää sulatetut katkaravut ja simpukat aivan lopuksi ja kuumenna ne. Äyriäisiä ei saa keittää, koska ne sitkistyvät.
    • Koristele valmis paella sitruunalohkoilla.
  1. Vinkki: Paellaan voi käyttää myös muita kauden kasviksia ja broilerinlihaa.
  2. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry