Marinoitu juusto-juuressalaatti

Marinoitu juusto-juuressalaatti

Marinoitu juusto-juuressalaatti

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 300 g edam- tai emmental- tai vastaavaa juustoa
  • 2 kpl palsternakkaa
  • 1 kpl pieni juuriselleri
  • tilkka öljyä
  • 1 kpl iso omena
  • 1 ruukku(a) rucolaa
  • sormisuolaa
  • rouhittua mustapippuria maun mukaan

Kastike

  • 1 dl rypsiöljyä
  • 0.5 dl omenaviinietikkaa
  • 2 rkl juoksevaa hunajaa

Lisäksi

  • paahdettuja pistaasipähkinöitä koristeeksi
Vaikeusaste

Marinoitu juusto-juuressalaatti ohje

    • Sekoita kastikeainekset kulhon pohjalle.
    • Paloittele juusto ja kääntele kastikkeen joukkoon. Peitä kulho ja anna juuston maustua jääkaapissa.
    • Kuori ja leikkaa juurekset ja omena kuutioiksi. Pane juureskuutiot uunivuokaan öljytilkan kanssa ja sekoita hyvin.
    • Paahda juureskuutioita 225 asteessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes palat ovat napakan kypsiä. Anna jäähtyä.
    • Sekoita jäähtyneet juurekset ja pilkottu omena juustokuutioihin ja anna maustua jääkaapissa puolisen tuntia.
    • Jaa rucolanlehdet annoslautasille ja lisää juusto-juuressalaatti päälle. Mausta sormisuolalla ja mustapippurirouheella.
    • Viimeistele annokset paahdetuilla pistaasipähkinöillä.
    • Tarjoa salaatti heti esimerkiksi alkuruokana.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry