Kiinankaali-possuvokki

Kiinankaali-possuvokki

Kiinankaali-possuvokki

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 300 g porsaanpaistisuikaleita
  • 1 rkl maissitärkkelystä (Maizena)
  • 2 tl rypsi- tai seesaminsiemenöljyä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl rypsi- tai seesaminsiemenöljyä
  • 4 porkkanaa
  • 400 g kiinankaalia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 0.5 dl vettä
  • 1 tl sokeria
  • 2 rkl maapähkinälevitettä tai murskattuja pähkinöitä
  • 1 rkl limetti- tai sitruunamehua
  • 2 rkl tomaattisosetta
  • mustapippuria
  • tuoretta korianteria
Vaikeusaste

Kiinankaali-possuvokki ohje

    • Kääntele lihasuikaleet maissijauhoissa kahdella haarukalla nostellen.
    • Sekoita öljyyn soijakastike ja pyöräytä jauhotetut lihasuikaleet seoksessa.
    • Paista lihasuikaleet kuumalla pannulla öljytilkassa.
    • Kuori ja suikaloi porkkanat. Leikkaa kiinakaali suikaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli.
    • Lisää kasvikset pannulle ja kuumenna sekoitellen lihasuikaleiden kanssa.
    • Sekoita veteen sokeri, pähkinälevite, sherry tai vastaava ja tomaattisose. Lisää seos pannulle ja sekoita. Mausta mustapippurilla.
    • Hienonna ruokaan lopuksi tuoretta korianteria ja tarkista maku.
    • Tarjoa tumman riisin kanssa.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry