Mansikkarisotto

Mansikkarisotto

Mansikkarisotto

Luokka: 
Välipalat, pienet syötävät, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Jälkiruoat, makeiset, Marjat

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

Lisäksi

Vaikeusaste

Mansikkarisotto ohje

    • Kuullota riisi nopeasti kattilassa pienessä öljytilkassa.
    • Lisää kiehuva vesi riisin sekaan parissa kolmessa erässä sekoittaen ja keitä kohtalaisella lämmöllä, kunnes vesi on imeytynyt riisiin.
    • Lisää joukkoon siideri tai valkoviini ja sitruunamehu.
    • Keitä edelleen, kunnes risotto on juoksevan kermamaista ja riisi al dente eli tuntuu hampaissa.
    • Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä. Vaahdota kerma ja sekoita vaahto riisiin.
    • Mausta sokerilla ja ripauksella suolaa.
    • Lisää risottoon peratut, puolitetut mansikat kevyesti nostellen ja tarjoa heti esimerkiksi välipalana.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry


Ylös