Sisilialainen vihanneshöystö

Sisilialainen vihanneshöystö

Sisilialainen vihanneshöystö

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 3 eriväristä paprikaa
  • 1 punasipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 kesäkurpitsa
  • 0.5 munakoiso
  • 3 lehtisellerin vartta
  • 2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
  • 1 rkl hunajaa
  • 2 rkl balsamietikkaa
  • 2 rkl rusinoita
  • 2 rkl pinjansiemeniä
  • suolaa
  • mustapippuria
Vaikeusaste

Sisilialainen vihanneshöystö ohje

    • Puolita paprikat ja poista sisäseinämät ja siemenet. Leikkaa kolmiomaisiksi paloiksi.
    • Kuori ja paloittele punasipuli ja hienonna valkosipulinkynsi.
    • Leikkaa kesäkurpitsa ja munakoiso pitkitääin neljään osaan ja paloittele.
    • Viipaloi lehtisellerin varret.
    • Kuumena tilkka öljyä vokki- tai muurinpohjapannulla. Lisää kasvikset ja kuumenna kahdella lastalla nostellen noin 10 minuutin ajan.
    • Mausta hunajalla ja balsamietikalla.
    • Lisää rusinat, joita voit ensin hetken aikaa liottaa vesitilkassa.
    • Paahda pinajnsiemeniä pinnoitetulal pannulla tai uunissa ja lisää vihannesten joukkoon.
    • Mausta ruoka suolalla ja pippurilla.
  1. Vinkki:
    Tarjoa vihanneshöystö lihan, kalan, kanan tai makkaran lisäkkeenä tai paahdetun leivän kanssa kasvisruokana. Pinnalle sopivat parmesaanijuustolastut ja rucolan ja basilikan lehdet.
  2. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry