Vuohenjuustosalaatti ja tomaattivinegretti

Vuohenjuustosalaatti ja tomaattivinegretti

Vuohenjuustosalaatti ja tomaattivinegretti

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 1 ruukku(a) jääsalaattia
  • 1 ruukku(a) rooman- tai tammnelehtisalaattia
  • 10 basilikanlehteä
  • 10 kirsikkatomaattia

Kastike

  • 2 tomaattia
  • 0.5 dl rypsi- tai oliiviöljyä
  • 1 tl hunajaa
  • 0.5 tl suolaa
  • 2 tl viinietikkaa
  • 6 tippaa tabascoa

Lisäksi

  • 4 viipaletta vuohenjuustoa (kittipintaista chevreä)
  • 1 dl pähkinöitä tai manteleita
Vaikeusaste

Vuohenjuustosalaatti ja tomaattivinegretti ohje

    • Valmista ensin tomaattivinegretti: Tee tomaatteihin ristiviillot ja purista siemenet sekä neste pois. Voit käyttää nämä sisukset esim. johonkin lämpimään ruokaan. Poista tomaattien kannat.
    • Pane tomaatit ja vinegretin muut ainekset kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella. Tarkista maku.
    • Revi salaatit kulhoon. Lisää basilikalehdet kokonaisina.
    • Halkaise kirsikkatomaatit ja lisää salaattiin. Kääntele joukkoon osa tomaattivinegretistä.
    • Paahda vuohenjuustoviipaleita hetken aikaa uunissa grillivastuksien alla niin, että niiden pintaa saa kauniin kullankeltaisen värin. Paahda uunissa hetken aikaa myös pähkinöitä tai manteleita, esimerkiksi puolikkaina.
    • Jaa salaatti annoslautasille ja nosta salaatin päälle vuohenjuusto. Ripottele pinnalle pähkinöitä tai manteleita. Tarjoa loppu tomaattivinegretti erikseen.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry