Vihreä risotto

Vihreä risotto

Vihreä risotto

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 500 g risottoriisiä
  • 200 g kesäkurpitsaa
  • 100 g purjoa
  • 0.5 dl öljyä
  • 1.5 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 l kasvislientä
  • 250 g herneitä
  • persiljaa
  • parmesaania raasteena
  • suolaa, mustapippuria
Vaikeusaste

Vihreä risotto ohje

    • Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi ja hienonna purjo. Kuumenna öljy kasarissa, lisää kesäkurpitsat ja purjo ja kypsennä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
    • Lisää riisi ja viini ja sekoita, kunnes suurin osa nesteestä on imeytynyt. Kaada kuuma kasvisliemi kattilaan ja kypsennä noin 10 minuutta. Lisää herneet ja jatka kypsentämistä vielä noin 10 minuuttia.
    • Lisää mausteet ja parmesaani valmiiseen risottoon ja sekoita. Älä kypsennä risottoa liikaa, riisi saa jäädä purentakovaksi.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry