Varhaisperuna-kasvispannu

Varhaisperuna-kasvispannu

Varhaisperuna-kasvispannu

Ainekset

6 henkilölle

1

Ohje

  • 1 kg keitettyjä varhaisperunoita
  • 3 kesäsipulia
  • 250 g kukka- tai parsakaalia (tai vihreää parsaa)
  • 3 rkl pullomargariinia
  • 1 dl kana- tai kasvislientä (esim. fondista)
  • suolaa, mustapippuria
  • 1.5 dl raastettua parmesaanijuustoa
  • 2 rkl tuoretta, hienonnettu yrttiä, esim. minttua tai rakuunaa
Vaikeusaste

Varhaisperuna-kasvispannu ohje

    • Leikkaa perunat ja sipulit melko tukeviksi viipaleiksi.
    • Lohko kukka- tai parsakaali pieniksi nupuiksi ja paloittele kanta- ja varsiosat. Jos käytät parsaa, paloittele vihreä tankoparsa noin kolmen sentin paloiksi ja halkaise nämä pitkittäin.
    • Kuumenna öljy-voiseos tai pullomargariinia isolla paistinpannulla, vokkipannulla tai ulkona muurinpohjapannulla. Paista ensin perunaviipaleet niin, että sekoittelet mahdollisimman vähän, jotta perunaviipaleet saavat rapeaa pintaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä perunat sivuun.
    • Paista kevyesti sipuliviipaleet ja parsapalat tai kaalinnuput. Yhdistä nämä perunoihin ja lisää ripaus suolaa ja pippuria.
    • Lisää kana- tai kasvislientä ja anna ainesten kiehahtaa minuutin ajan.
    • Ripottele lopuksi ruokaan parmesaaniraastetta ja säästä osa raasteesta varovaisen sekoittamisen jälkeen ruoan pinnalle.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry