Tsatsikitorttu

Tsatsikitorttu

Tsatsikitorttu

Luokka: 
Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Suolaiset leivonnaiset, Vihanneshedelmät, Yrtit, idut ja versot, pinaatti

Ainekset

1 annosta

1

Ohje

Lisäksi

Täyte

Vaikeusaste

Tsatsikitorttu ohje

    • Leikkaa irtopohjavuokaan pohjan peitoksi leivinpaperia. Poista leipäviipaleista reunat ja asettele leipäviipaleet kerrokseksi vuoan pohjalle. Leikkaa palat sopivaan muotoon niin, että voit koota pohjan palapelimäisesti tiiviiksi.
    • Raasta kurkut lyhyeksi raasteeksi ja lisää raasteeseen suolaa. Valuta raaste siivilässä painellen, jotta saat ylimääräisen nesteen irtoamaan.
    • Liota liivatelehtiä väljässä, kylmässä vedessä.
    • Hienonna valkosipulinkynnet ja yrtit.
    • Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi, puserra liivatteista vesi ja liota liivatteet mehuun koko ajan sekoittaen.
    • Yhdistä täytteen ainekset, kääntele joukkoon lopuksi sitruunamehu-liivateseos ja kaada täyte ruisleipäpohjan päälle.
    • Peitä vuoka alumiinifoliolla ja anna tortun hyytyä jääkaapissa nelisen tuntia tai seuraavaan päivään.
    • Leikkaa kurkku viipaleiksi ja asettele tsatsikitortun pinnalle yhdessä oliivien ja itujen kanssa.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry


Ylös