Tomaatti-parsavuoka

Tomaatti-parsavuoka

Tomaatti-parsavuoka

Luokka: 
Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Uuni- ja grilliruoat, Vihanneshedelmät, Raparperi, parsa, yms

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

Vaikeusaste

Tomaatti-parsavuoka ohje

    • Huuhtele tuoreet parsat. Leikkaa pois kova tyviosa. Kuori kuorimaveitsellä alin kolmannes parsan tyvestä. Laita parsat laakeaan kattilaan kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen ja keitä ilman kantta viisi minuuttia. Valuta parsat.
    • Hienonna kuorittu sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota öljytilkassa pannulla. Kalttaa tomaatit ja leikkaa kuutioiksi. Lisää sipulien joukkoon ja hauduta hetken aikaa ilman kantta, jotta enin neste haihtuu.
    • Lisää hienonnettu basilika ja muut mausteet. Asettele valutetut parsat uunivuokaan, Kaada päälle tomaattikastike ja peitä juustoviipaleilla. Kypsennä vuokaa uunissa 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoa vihreän salaatin ja patongin kanssa.
  1. Vinkki:
    Voit vaihtaa parsat kahteen kesäkurpitsaan. Halkaise huuhdellut kurpitsat pituussuunnassa, koverra lusikalla pois pehmeä sisus ja leikkaa pitkiksi, parsan oloisiksi suikaleiksi.
  2. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry


Ylös