Täytetyt paprikat

Täytetyt paprikat

Täytetyt paprikat
Luokka: 
Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Uuni- ja grilliruoat, Juurekset, Sienet, Sipulit, Vihanneshedelmät

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

Vaikeusaste

Täytetyt paprikat ohje

    • Halkaise huuhdellut paprikat pitkittäin ja poista siemenet. Kanta voi jäädä paikoilleen. Nosta paprikanpuolikkaat uunivuokaan.
    • Hienonna sipulit. Kuori nauriit ja raasta karkeaksi raasteeksi. Leikkaa selleri ohuiksi viipaleiksi. Paloittele sienet pieniksi kuutioiksi. Hienonna tuoreen maustepaprikan puolikas.
    • Kuumenna öljy pannussa ja kuullota sipuleita muutama minuutti.
    • Lisää naurisraaste sekä sellerit ja jatka kypsentämistä pari minuuttia.
    • Kumoa kasvisten sekaan sienet ja jatka jälleen paistamista, kunnes sienistä alkaa irrota nestettä.
    • Sekoita kasvisten joukkoon maustepaprika, herneet ja sulatejuusto.
    • Kuumenna kunnes juusto sulaa. Mausta yrteillä ja pippurilla.
    • Jaa kasvisseos paprikanpuolikkaisiin ja ripottele pinnalle halutessasi hiukan juustoraastetta.
    • Kypsennä uunissa 200 asteessa 20 – 30 minuuttia, kunnes paprikat ovat pehmenneet ja pinnalla oleva juusto sulanut.
  1. Vinkki:
    Voit käyttää täytteeseen sulatejuuston sijaan raejuustoa tai murusteltua fetaa.
  2. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry


Ylös