Linssi-varhaisvihannessalaatti

Linssi-varhaisvihannessalaatti

Linssi-varhaisvihannessalaatti

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 2 dl punaisia linssejä
  • 4 dl vettä

Lisäksi

  • 1 l varhaisperunoita
  • 1 nippu(a) varhaisporkkanoita
  • 2 kpl pientä naurista
  • 1 nippu(a) retiisejä
  • 1 kpl kerä- tai jääsalaatti
  • tuoreita yrttejä ja/tai versoja (esim. ruohosipulia, minttua, sitruunabasilikaa, herneenversoja)

Marinadiin

  • 3 rkl sitruunamehua
  • 4 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
  • suolaa
  • pippuria
  • 0.5 tl hunajaa
  • 0.5 tl hienonnettua, tuoretta tilliä
Vaikeusaste

Linssi-varhaisvihannessalaatti ohje

    • Huuhtele linssit ja kypsennä kiehuvassa vedessä 8–10 minuuttia. Huuhtele ja valuta keitetyt linssit lävikössä kylmällä vedellä.
    • Sekoita marinadin ainekset ja sekoita marinadi linsseihin. Jätä linssit maustumaan jääkaappiin muun valmistelun ajaksi.
    • Pese ja raaputa perunat ja porkkanat. Keitä kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä juuri ja juuri kypsiksi. Paloittele perunat ja porkkanat suupaloiksi ja anna jäähtyä.
    • Kuori ja suikaloi nauriit. Pese ja viipaloi retiisit.
    • Huuhtele salaatinlehdet ja revi suupaloiksi. Hienonna yrtit.
    • Yhdistä peruna- ja porkkanapalat linsseihin. Asettele kaikki ainekset kauniisti laakealle tarjoiluvadille.
  1. Vinkit:
    Linssi-varhaisvihannessalaatti on ruokaisaa ja hyvää jo sellaisenaan, mutta sen seuraksi voi halutessaan grillata esim. makkaraa, kanaa tai possunlihaa.
  2. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry