Pestolla maustettu kaalipata

Pestolla maustettu kaalipata

Pestolla maustettu kaalipata

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 700 g valkokaalia
  • 2 sipulia
  • 1 purjo(a)
  • 2 omenaa
  • 2 rkl valmista pestokastiketta
  • ripaus suolaa
  • (vettä)
  • (200-300 g mausteisia makkaroita tai marinoituja broileri- tai possunlihasuikaleita)
Vaikeusaste

Pestolla maustettu kaalipata ohje

    • Paloittele kasvikset. Kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria.
    • Hauduta kasviksia padassa miedolla lämmöllä kannen alla silloin tällöin sekoittaen noin 20 minuuttia.
    • Lisää joukkoon pestokastike ja suola sekä tarvittaessa tilkka vettä. Anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä vielä noin 10 minuuttia.
    • Jos haluat, lisää ennen tarjoilua joukkoon paistetut makkara-, broileri- tai possunlihasuikaleet. Anna ruoan kuumentua.
    • Tarkista maku ja lisää tarvittaessa pestokastiketta ja vettä.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry