Naurislaatikko

Naurislaatikko

Naurislaatikko

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 1 kg nauriita
  • 5 dl vettä
  • 1.5 tl suolaa
  • 3 dl maitoa
  • 1.75 dl mannasuurimoita
  • 2 munaa
  • 2 rkl siirappia
  • 1 tl inkivääriä
  • 0.25 tl muskottipähkinää
  • ripaus valkopippuria
  • korppujauhoja
Vaikeusaste

Naurislaatikko ohje

    • Kuori ja paloittele nauriit. Keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta keitinliemi talteen ja soseuta nauriit.
    • Sekoita mannasuurimot ja maito ja anna suurimoiden turvota noin viiden minuutin ajan. Yhdistä seos naurissoseeseen. Lisää munat, siirappi ja mausteet. Sekoita tasaiseksi ja lisää tarvittaessa notkeudeksi hieman nauriiden keitinlientä.
    • Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja painele pintaan kuvioita lusikan pesällä. Ripottele pinnalle korppujauhoja.
    • Paista 150-asteisessa uunissa reilu puolitoista tuntia.
  1. Vinkki: Voit valmistaa samalla ohjeella porkkanalaatikon ilman riisiä.
  2. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry