Mustaherukkasorbetti

Mustaherukkasorbetti

Mustaherukkasorbetti

Ainekset

8 henkilölle

1

Ohje

  • 1 l mustaherukoita
  • 2 dl kivennäisvettä
  • 0.5 dl sokeria
  • 4 rkl vaaleaa sitruslikööriä
  • 3 valkuaista
Vaikeusaste

Mustaherukkasorbetti ohje

    • Soseuta viinimarjat aivan hienoksi. Lisää kivennäisvesi, sokeri ja likööri.
    • Pane astia pakkaseen 1,5 tunniksi.
    • Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita ne vatkaimella kiteytyneeseen herukkamassaan.
    • Siirrä astia uudelleen pakkaseen, anna jäätyä 30 minuuttia ja vatkaa taas. Toista jäädytys ja vatkaus muutaman kerran.
    • Kun massa on muutaman tunnin kuluttua täysin jäätynyt, se on valmista tarjoiltavaksi.
    • Kasta jäätelökauha kuumaan veteen ja tee sillä palloja annosmaljoihin.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry