Mehevä porkkanakakku

Mehevä porkkanakakku

Mehevä porkkanakakku

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 3 dl sokeria
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl kardemummaa
  • 1 tl kanelia
  • 2 dl rusinoita
  • 3 dl hienoksi raastettua porkkanaa
  • 2 dl pullomargariinia tai sulatettua voita tai margariinia
  • 1.5 dl jogurttia
  • 2 munaa
Vaikeusaste

Mehevä porkkanakakku ohje

    • Voitele ja korppujauhota 2,5 litran kakkuvuoka.
    • Mittaa kulhoon kuivat aineet ja sekoita rusinat niihin.
    • Lisää raaste, rasva (jäähdytettynä, jos sulatettua), munat ja jogurtti. Sekoita aineet taikinaksi ja kaada vuokaan. Tasoita pinta.
    • Kypsennä kakkua 175-asteisessa uunissa runsas tunti, kunnes kakku irtoaa vuoan reunoista eikä siitä tartu taikinaa tikkuun.
    • Kumoa kakku hiukan jäähtyneenä ja anna sen jäähtyä peittämättä.
    • Kakku säilyy hyvin jääkaapissa suojattuna useita viikkoja.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry