Mausteiset lanttusuikaleet

Mausteiset lanttusuikaleet

Mausteiset lanttusuikaleet

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 1 kg lanttua
  • vettä keittämiseen
  • 1 tl pomeranssinkuorta
  • ripaus inkivääriä
  • muutama kierros valkopippuria myllystä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • suolaa
  • 1 tlk (ranskankermaa)
Vaikeusaste

Mausteiset lanttusuikaleet ohje

    • Leikkaa lanttu mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi tai suikaloi se monitoimikoneen karkeammalla raasteterällä. Voit leikata lanttusuikaleet vaikka edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan keittämistä.
    • Keitä lanttusuikaleita vedessä 25 - 30 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Valuta vesi pois. Mausta lanttusuikaleet. Lisää halutessasi joukkoon ranskankermaa.
    • Suikaloi lanttua, porkkanaa, selleriä ja palsternakkaa sekä sipulia. Valmista ja mausta samalla tavalla kuin edellisen ohjeen lanttusuikaleet.
  1. Vinkki:
    Lanttujen tapaan voit valmistaa myös mausteisen juuressekoituksen.
  2. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry