Marinoitua punajuurta ja limettikastike

Marinoitua punajuurta ja limettikastike

Marinoitua punajuurta ja limettikastike

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 4 tuoretta punajuurta
  • 100 g mozzarellaa tai muuta pehmeää juustoa
  • 1 ruukku(a) (kaneli)basilikaa

Marinadiin

  • 0.75 dl puristettua limettimehua
  • 0.5 dl ruokaöljyä
  • 0.5 dl punajuurien keitinlientä
Vaikeusaste

Marinoitua punajuurta ja limettikastike ohje

    • Pese punajuuret huolellisesti. Keitä punajuuret kypsiksi ja jäähdytä keitinliemessään.
    • Kuori punajuuret ja leikkaa ohuiksi, noin 1 mm:n viipaleiksi.
    • Yhdistä marinadin aineet ja marinoi punajuuriviipaleita vähintään tunnin ajan.
    • Asettele marinoidut punajuuriviipaleet, basilikanlehdet ja juustoviipaleet laakealle tarjoiluvadille.
    • Halutessa voit koristella annoksen vielä vaahdotetusta kermasta ja limettimehusta tehdyllä kastikkeella. Mausta kastike hivenellä suolaa ja jauhettua valkopippuria.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry