Mansikkatorttu

Mansikkatorttu

Mansikkatorttu

Luokka: 
Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Makeat leivonnaiset, Jälkiruoat, makeiset, Marjat

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

Täyte

Vaikeusaste

Mansikkatorttu ohje

    • Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon rasva, lisää kerma ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
    • Levitä taikina halkaisijaltaan noin 26 cm:n piirakkavuokaan, myös vuoan reunoille. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
    • Valmista täyte: Vatkaa täytteen ranskankerma ja fariinisokeri keskenään. Lisää vatkattu kerma ja mausta vaniljasokerilla.
    • Levitä jäähtyneen torttupohjan päälle ensin täyte, sitten mansikat kokonaisina tai viipaleina.
    • Valmista kiille: Kiehauta vesi tai mehu. Ota kattila liedeltä ja lisää hyytelösokeri kuumaan nesteeseen koko ajan sekoittaen. Kiehauta ja levitä kiille marjojen päälle.
    • Siirrä torttu jääkaappiin jäähtymään ja vetäytymään.
    • Tarjoa aikaisintaan seuraavana päivänä.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry


Ylös