Makea palsternakkapiiras

Makea palsternakkapiiras

Makea palsternakkapiiras

Ainekset

1 annosta

1

Ohje

  • 400 g valmista murotaikinaa

Täyte

  • 6 keskikokoista palsternakkaa
  • 2 munaa
  • 2.5 dl maitoa
  • 1 dl sokeria
  • 0.5 dl pullomargariinia
  • 0.5 dl jauhettua mantelia
  • 1 tl raastettua appelsiinin kuorta
  • 0.25 tl suolaa
  • 0.5 tl vaniljasokeria
  • 1 dl appelsiinimarmeladia
  • 2 rkl paahdettuja mantelilastuja
Vaikeusaste

Makea palsternakkapiiras ohje

    • Voitele halkaisijaltaan vähintään 25 cm:n kokoinen ja korkeareunainen (5 cm) uunivuoka.
    • Vuoraa vuoka murotaikinalla ja esipaista pohja 175 asteessa.
    • Kuori palsternakat ja viipaloi ne ohuiksi (2 mm) viipaleiksi. Kuumenna vesi laakeassa kattilassa tai pannulla ja keitä palsternakkaviipaleet pehmeiksi. Kaada vesi pois ja anna palsternakkaviipaleiden jäähtyä.
    • Sekoita munat, maito, sokeri, margariini, mantelijauhe, raastettu appelsiininkuori, suola ja vaniljasokeri keskenään.
    • Sekoita muna-maitoseos kypsien palsternakkaviipaleiden joukkoon.
    • Kaada täyte esipaistetun piiraspohjan päälle ja paista uunissa 175 asteessa kypsäksi, noin 50 minuuttia. Levitä marmeladi vielä lämpimän piiraan päälle ja koristele paahdetuilla mantelilastuilla.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry