Kurkku-naanleivät

Kurkku-naanleivät

Kurkku-naanleivät

Ainekset

1 annosta

1

Ohje

  • 2.5 dl raastettua kurkkua
  • 2 dl maustamatonta jogurttia (esim. bulgarian)
  • 25 g hiivaa
  • 2 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 6 dl hiivaleipäjauhoja
  • 0.5 dl oliivi- tai rypsiöljyä
Vaikeusaste

Kurkku-naanleivät ohje

    • Yhdistä kurkkuraaste ja jogurtti kulhossa. Lämmitä seos mikroaaltouunissa kädenlämpöiseksi.
    • Murenna hiiva kurkku-jogurttiseokseen. Lisää sokeria ja suolaa sekä vähin erin jauhot ja lopuksi öljy.
    • Anna taikinan kohota leivinliinalla peitettynä kaksinkertaiseksi.
    • Jaa taikina jauhotetulla pöydällä 12 osaan. Taputtele palat jauhotetuin käsin suoraan pelleille vajaan puolen sentin paksuisiksi soikioiksi. Leivinpaperia ei tarvitse käyttää.
    • Paista leipäsiä heti 275-asteisessa uunissa viiden, kuuden minuutin ajan. Voit voidella leivät heti paiston jälkeen kevyesti öljyllä tai margariinilla.
    • Tarjoa leivät vastapaistettuina lämpimäisinä.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry