Kevyt tomaatti-sipulipiirakka

Kevyt tomaatti-sipulipiirakka

Kevyt tomaatti-sipulipiirakka

Ainekset

1 annosta

1

Ohje

  • 1.5 dl ruishiutaleita
  • 1.5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0.25 tl suolaa
  • 0.5 dl öljyä tai juoksevaa margariinia
  • 1.5 dl maitoa tai vettä

Täyte

  • 2 keskikokoista sipulia
  • 1 ruukku(a) basilikaa
  • 0.25 tl rouhittua mustapippuria
  • 0.25 tl (yrtti)suolaa
  • 3 tomaattia
Vaikeusaste

Kevyt tomaatti-sipulipiirakka ohje

    • Pohjataikinaa varten sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Kaada päälle öljy ja maito ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
    • Levitä löysä taikina lusikan tai lastan avulla kevyesti voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija noin 25 cm).
    • Leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi ja levitä piirakkapohjalle. Silppua päälle runsaasti basilikaa ja mausta pippurilla ja suolalla.
    • Viipaloi tomaatit ja levitä basilikan päälle.
    • Kypsennä piirakkaa 225-asteisessa uunissa keskitasolla 20 - 30 minuuttia, kunnes piirakan reunat ovat saaneet väriä.
    • Koristele pinta tuoreella basilikasilpulla ennen tarjoilua. Piirakka on parhaimmillaan kylmänä.
    • Jos haluat, voit ripotella piirakan pinnalle juustoraastetta ennen paistamista, mutta piirakka maistuu ilman juustoakin ja on kevyempää.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry