Kasviskaalikääryleet

Kasviskaalikääryleet

Kasviskaalikääryleet

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 1 keskikokoinen valko- tai savoijinkaali
  • 200 g herkkusieniä
  • 1 pussi pakastekeittojuureksia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 öljyä
  • 1 rkl oreganoa / basilikaa
  • 1 tl suolaa
  • 100 g raejuustoa
  • 50 g juustoraastetta
  • 1 rkl siirappia
  • 3 dl vettä
Vaikeusaste

Kasviskaalikääryleet ohje

    • Koverra kaalista kanta pois. Nosta kaali kattilaan kiehuvaan veteen. Anna hautua, kunnes lehdet irtoavat helposti.
    • Anna pakastejuuresten sulaa ja hienonna ne sauvasekoittimella tai veitsellä.
    • Viipaloi herkkusienet. Hauduta herkkusienistä pannulla nestettä pois.
    • Lisää joukkoon hienonnetut keittojuurekset ja hienonnettu valkosipuli. Hauduta 5 - 10 minuuttia. Lisää tarvittaessa öljyä. Mausta täyte oreganolla ja suolalla. Lisää jäähtyneeseen massaan raejuusto ja juustoraaste.
    • Jaa täyte kaalinlehdille. Kääri lehdet kääryleiksi ja aseta kääryleet tiiviisti uunivuokaan. Kaada päälle vesi, johon on sekoitettu siirappi.
    • Valele kääryleitä liemellä muutaman kerran kypsennyksen aikana. Anna hautua uunissa 175 asteessa 2 tunnin ajan.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry