Kasvisgratiini

Kasvisgratiini

Kasvisgratiini

Luokka: 
Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Lämpimät lisäkeruoat, Uuni- ja grilliruoat, Juurekset, Kaalit

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

Vaikeusaste

Kasvisgratiini ohje

    • Paloittele parsakaali, kukkakaali ja porkkanat. Lisää kiehuvaan veteen kasvisliemikuutio ja kasvikset, porkkana ensin. Keitä kasvikset puolikypsiksi.
    • Ota talteen osa keitinliemestä ja siirrä kasvikset voideltuun uunivuokaan.
    • Kuumenna toisessa kattilassa öljy, lisää hienonnettu sipuli ja pilkotut herkkusienet. Sekoita kevyesti.
    • Lisää hetken kuluttua vehnäjauhot ja kasvisten keitinliemi sekä kerma.
    • Sekoita tasaiseksi ja hauduta muutaman minuutin ajan sekoitellen.
    • Mausta kastike ja lisää juustoraaste.
    • Kaada kastike kasvisten päälle ja gratinoi kasviksia 200-asteisessa uunissa 20 - 30 minuuttia.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry


Ylös