Kasvisgratiini

Kasvisgratiini

Kasvisgratiini

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 200 g porkkanaa
  • 300 g parsakaalia
  • 200 g kukkakaalia
  • 1 l vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 2 rkl öljyä
  • 100 g herkkusieniä
  • 1 pieni sipuli
  • 0.75 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl kasvisten keitinlientä
  • 2 dl ruoka- tai kevytkermaa
  • 0.5 tl suolaa
  • tuoretta, hienonnettua timjamia
  • (tuoretta ruohosipulia)
  • 0.75 dl kevytjuustoraastetta
Vaikeusaste

Kasvisgratiini ohje

    • Paloittele parsakaali, kukkakaali ja porkkanat. Lisää kiehuvaan veteen kasvisliemikuutio ja kasvikset, porkkana ensin. Keitä kasvikset puolikypsiksi.
    • Ota talteen osa keitinliemestä ja siirrä kasvikset voideltuun uunivuokaan.
    • Kuumenna toisessa kattilassa öljy, lisää hienonnettu sipuli ja pilkotut herkkusienet. Sekoita kevyesti.
    • Lisää hetken kuluttua vehnäjauhot ja kasvisten keitinliemi sekä kerma.
    • Sekoita tasaiseksi ja hauduta muutaman minuutin ajan sekoitellen.
    • Mausta kastike ja lisää juustoraaste.
    • Kaada kastike kasvisten päälle ja gratinoi kasviksia 200-asteisessa uunissa 20 - 30 minuuttia.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry