Kasvis-raejuustotäytteiset porkkanatortillat

Kasvis-raejuustotäytteiset porkkanatortillat

Kasvis-raejuustotäytteiset porkkanatortillat

Ainekset

6 henkilölle

1

Ohje

  • 4 dl porkkanaraastetta
  • 2.5 dl maitoa
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 dl öljyä
  • 5 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja

Täyte

  • 2 porkkanaa
  • 1 pieni palsternakka
  • pieni pala savoijin- tai valkokaalia
  • 1 punasipuli
  • 2 rkl öljyä
  • ripaus cayennenpippuria
  • 0.5 tl suolaa
  • 2 tl hunajaa
  • 2 dl raejuustoa
  • tuoretta kirveliä tai rakuunaa
Vaikeusaste

Kasvis-raejuustotäytteiset porkkanatortillat ohje

    • Kuori ja raasta porkkanat hienoksi. Lisää raasteen joukkoon muut aineet. Sekoita tasaiseksi. Taikina saa olla melko löysää.
    • Nostele taikinasta lusikalla uunipellille leivinpaperin päälle nokareita. Uunipellille mahtuu kaksi halkaisijaltaan noin 20 cm:n rieskaa. Taputtele nokareet reilusti jauhotetuin käsin litteiksi pyöreiksi tortilloiksi.
    • Paista 250 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes pintaan tulee kauniita ruskeita täpliä. Peitä tortillat heti leivinliinalla, jotta ne pysyvät pehmeinä täyttämistä varten.
    • Kuori ja raasta porkkanat ja palsternakka karkeaksi raasteeksi. Leikkaa kaalinpala ohuiksi suikaleiksi ja punasipuli viipaleiksi.
    • Kuumenna öljy paistinpannussa ja lisää kasvikset. Kuullota, kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Mausta cayennella, suolalla ja hunajalla.
    • Lisää lopuksi raejuusto ja hienonnettua kirveliä tai rakuunaa.
    • Jaa täyte porkkanatortilloille ja kääri rullalle tai ”tötteröksi”. Nauti kevyenä lounaana tai iltapalana.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry