Juureskukko

Juureskukko

Juureskukko

Luokka: 
Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Suolaiset leivonnaiset, Juurekset

Ainekset

1 annosta

1

Ohje

Vaikeusaste

Juureskukko ohje

    • Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
    • Kuori kasvikset ja leikkaa tai raasta ne ohuiksi suikaleiksi.
    • Kuumenna öljy pannulla ja kuullota kasviksia siinä noin 10 minuuttia, kunnes ne hiukan pehmenevät. Mausta kasvikset pippurilla ja tuoreyrtillä.
    • Murustele juusto kasvisten sekaan ja anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi.
    • Tarkista seoksen maku ja lisää suolaa tai muita mausteita tarvittaessa.
    • Nipistele taikinalevyt yhteen ja kaaviloi leivinpaperin päällä ohueksi levyksi.
    • Levitä kasvisseos keskelle taikinalevyä. Sivele taikinan reunat vedellä ja nosta kasvisseoksen päälle.
    • Nipistele taikinalevy kiinni, myös päädyistä. Varo ettei taikinaan tule reikiä.
    • Voitele kukon pinta vedellä ja paista 200-asteisessa uunissa alimmalla ritilätasolla noin 30 minuuttia, kunnes kukon pinta on saanut hiukan väriä ja herkullinen tuoksu täyttää keittiön. Nosta kukko pois uunista ja anna jäähtyä hiukan.
    • Tarjoa juureskukko salaatin kanssa alkuruokana tai sellaisenaan esimerkiksi iltateellä.
  1. Vinkki:
    Voit tehdä kukon kuoreksi myös sämpylätaikinan, johon käytät 0,5 l nestettä. Taikinan ohje löytyy esim. jauhopussin kyljestä.
  2. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry


Ylös