Kurkku-fenkolisorbetti

Kurkku-fenkolisorbetti

Kurkku-fenkolisorbetti

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 1 valkuainen
  • 50 g fenkolia
  • 2 rkl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl valkoviiniä tai vedellä laimennettua sitruunamehua
  • 2 tl (valkoviinietikkaa)
  • 100 g kurkkua
Vaikeusaste

Kurkku-fenkolisorbetti ohje

    • Leikkaa fenkoli pieniksi paloiksi.
    • Kuumenna vesitilkka kattilassa ja keitä fenkolipalat kypsiksi.
    • Soseuta fenkoli.
    • Lisää soseeseen sokeri ja valkoviini ja kuumenna sekoittaen, kunnes sokeri on liuennut. Sokerin määrä riippuu siitä, tarjoatko sorbetin väli- vai jälkiruokana.
    • Jos käytit liemenä viiniä ja tarjoat sorbetin väliruokana, voit lisätä hapokkuutta viinietikalla. Jäähdytä seos.
    • Raasta kurkku ja sekoita fenkoliseoksen joukkoon.
    • Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi ja sekoita varovasti kurkku-fenkoliseokseen.
    • Siirrä sorbettiseos pakastimeen, mielellään metallikulhoon ja hämmennä sitä esim. vahvalla vispilällä puolen tunnin välein, kunnes koostumus on jäätelömäinen ja tasainen. Jos omistat jäätelökoneen, valmista sorbetti siinä.
    • Jos et tarjoa sorbettia heti valmistuksen jälkeen, laita valmis seos kannelliseen astiaan ja nosta noin puoli tuntia ennen tarjoilua jääkaappiin, jotta sen rakenne pehmenisi.
    • Ota sorbetista kuumaan veteen kastetulla lusikalla pyörylöitä ja nosta pieniin laseihin. Koristele esim. sitruunamelissan lehdellä.
    • Tarjoa heti.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry