Kukkakaali-parsakaalitimbaalit

Kukkakaali-parsakaalitimbaalit

Kukkakaali-parsakaalitimbaalit

 

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 500 g kukkakaalia
  • 500 g parsakaalia
  • 2 porkkanaa
  • 2 dl ruokakermaa
  • 1.5 dl maitoa
  • 3 munaa
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl korppujauhoja
  • 2 tl suolaa
  • 0.5 tl valkopippuria
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 1 rkl tuoretta meiramia
  • aavistus muskottipähkinää
Vaikeusaste

Kukkakaali-parsakaalitimbaalit ohje

    • Keitä kukka- ja parsakaalit paloiteltuina kypsiksi miedosti suolatussa vedessä.
    • Valuta ja soseuta kaalit.
    • Suikaloi porkkanat ja keitä napakan kypsiksi.
    • Lisää kermaan maito, munat, vehnä- ja korppujauhot sekä mausteet.
    • Yhdistä kaali- ja kermaseos keskenään.
    • Aseta porkkanasuikaleet öljyllä voideltujen annosvuokien pohjille. Täytä annosvuoat varovasti kasvisseoksella.
    • Nosta vuoat uunipannuun vesihauteeseen. Peitä alumiinifoliolla. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Voit valmistaa ruoan myös isossa suorakaiteen muotoisessa kakkuvuoassa
    • Tarjoa lämpimänä lisäkkeenä liha- ja kalaruokien kera.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry