Jouluinen juuresterriini

Jouluinen juuresterriini

Jouluinen juuresterriini

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 500 g juuriselleriä
  • 500 g palsternakkaa
  • vettä
  • suolaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 0.5 tl kanelia
  • 1 tl suolaa
  • 3 munaa
  • 200 g porkkanaa
  • 0.5 dl (tuoretta rakuunaa)

Lisäksi

  • pinnalle saksanpähkinöitä
Vaikeusaste

Jouluinen juuresterriini ohje

    • Kuori ja paloittele sellerit ja palsternakat. Keitä kypsiksi kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä. Kaada keitinvesi pois ja anna juurespalojen kuivahtaa jälkilämmöllä.
    • Soseuta juurekset sauvasekoittimella. Mausta sitruunalla, inkiväärillä, kanelilla ja suolalla.
    • Lisää munat hieman jäähtyneeseen juuresmassaan.
    • Kuori ja leikkaa porkkanat pieniksi kuutioiksi. Kypsennä kuutiot lähes kypsiksi kiehuvassa vedessä tai mikroaaltouunissa.
    • Lisää jäähtyneet porkkanakuutiot, hienonnettu rakuuna ja halutessasi rouhittua saksanpähkinää juuresmassaan.
    • Vuoraa pitkulainen, tilavuudeltaan 1 litran vuoka ruoanlaittopergamentilla tai -paperilla ja voitele pinta öljyllä.
    • Kaada terriiniseos vuokaan ja tasoita pinta. Käännä paperin reunat terriinin päälle. Nosta vuoka uuniin uunipannulle, jossa on kiehuvan kuumaa vettä. Kypsennä vesihauteessa 150 asteessa tunnin verran.
    • Anna terriinin jäähtyä ja vetäytyä kunnolla. Kumoa jäähtynyt terriini ja viipaloi terävällä veitsellä. Koristele halutessasi tuoreilla yrteillä ja pähkinöillä.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry