Valkosipuli-fenkolikeitto

Valkosipuli-fenkolikeitto

Valkosipuli-fenkolikeitto

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 2 rkl öljyä
  • 6 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 250 g salaattifenkolia
  • 8 dl vettä
  • 150 g viherpippurilla maustettua sulatejuustoa
  • 2.5 rkl vehnäjauhoja
  • 1.5 dl maitoa
  • tuoretta basilikaa ja oreganoa
  • muutama sipulinvarsi
  • suolaa

Lisäksi

  • pinnalle paahdettuja leipäkuutioita
Vaikeusaste

Valkosipuli-fenkolikeitto ohje

    • Kuumenna öljy kattilassa ja hauduta valkosipulimurskaa hetken aikaa. Älä ruskista.
    • Lisää suikaloidut fenkolit ja kypsennä viisi minuuttia.
    • Lisää vesi ja paloiteltu sulatejuusto ja keitä 15 minuuttia.
    • Sekoita vehnäjauhot maitoon ja kaada seos ohuena nauhana keiton joukkoon koko ajan sekoittaen. Kypsennä 10 minuuttia.
    • Lisää tuoreyrtit ja hienonnetut sipulinvarret, mausta tarvittaessa suolalla ja kuumenna kiehuvaksi.
    • Tarjoa keitto paahdettujen leipäkuutioiden kanssa.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry