Pehmeä paprikakeitto

Pehmeä paprikakeitto

Pehmeä paprikakeitto

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 4 punaista paprikaa
  • 4 sipulia
  • 300 g kesäkurpitsaa
  • 1 l kasvislientä (fondista tai kuutioista)
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 0.5 tl rouhittua mustapippuria
  • 0.5 dl silputtuja tuoreita yrttejä (basilikaa, oreganoa, rakuunaa)
  • 2 tl (makeaa chilikastiketta)
  • (suolaa)

Lisäksi

  • pinnalle hienonnetut sipulinvarret
Vaikeusaste

Pehmeä paprikakeitto ohje

    • Halkaise paprikat, poista siemenet ja grillaa tai paahda uunissa 250 asteessa paprikoita, kunnes niiden kuoret alkavat mustua.
    • Nosta paprikat kulhoon ja peitä kannella.
    • Leikkaa sipuleista varret irti ja halkaise sipulit.
    • Halkaise myös kesäkurpitsa.
    • Paahda myös sipulit ja kesäkurpitsanpuolikkaat pehmeiksi grillissä tai uunissa.
    • Kuumenna kasvisliemi kattilassa.
    • Poista paprikoista kuoret ja paloittele pehmeä malto kasvisliemen sekaan kattilaan. Paloittele myös sipulit ja kesäkurpitsat ja lisää ne keiton joukkoon.
    • Mausta keitto murskatulla valkosipulilla ja pippurilla.
    • Soseuta keitto ja sekoita joukkoon yrtit sekä halutessasi chilikastike.
    • Tarkista maku. Silppua sipulinvarret pieneksi ja ripottele keitolle juuri ennen tarjoilua.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry