Parsakeitto

Parsakeitto

Parsakeitto

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 1 nippu(a) vihreää parsaa
  • 1 sipuli
  • 7 dl vettä
  • 2 kasvisliemikuutiota tai kasvisfondia
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 dl ruokakermaa
  • valkopippuria
  • tuoretta persiljaa tai rakuunaa
Vaikeusaste

Parsakeitto ohje

    • Huuhtele parsat, poista kovat tyviosat ja kuori varret. Leikkaa parsat sentin paloiksi. Jätä nuppupäät noin kolmen sentin pituisiksi ja säästä koristeiksi.
    • Kuori ja hienonna sipuli.
    • Lisää kasvisliemikuutiot tai fondi kiehuvaan veteen. Lisää pilkotut parsat ja sipuli ja keitä kymmenisen minuuttia.
    • Soseuta keitto sauvasekoittimella. Sekoita jauhot ruokakerman joukkoon ja lisää seos ohuena nauhana kiehuvaan keittoon. Keitä muutaman minuutin ajan. Mausta pippurilla.
    • Keitä parsannuppuja pienessä vesimäärässä pari minuuttia. Lisää keitetyt parsannuput keittoannoksiin suoraan lautasille. Lisää pinnalle tuoretta yrttiä.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry