Kaalipesto

Kaalipesto

Kaalipesto

Luokka: 
Kastikkeet ja marinadit, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Salsat, tahnat ja vastaavat, Kaalit, Yrtit, idut ja versot, pinaatti

Ainekset

1 annosta

1

Ohje

Vaikeusaste

Kaalipesto ohje

    • Leikkaa savoijinkaalinlehdistä paksut keskiruodot pois. Kuumenna lehtiä kiehuvassa vedessä noin minuutin ajan ja nosta valumaan keittöpyyhkeen päälle.
    • Hienonna siemenet tehosekoittajassa. Lisää basilikanlehdet, paloitellut savoijinkaalilehdet ja paloiteltu valkosipulinkynsi sekä juustoraaste. Valuta joukkoon öljy ja anna koneen käydä. Mausta pesto suolalla ja pippurilla.
    • Tarjoa kaalipesto pastan kastikkeena tai kasvisten mehevöittäjänä tai levitä sitä hiivaleipäviipaleelle. Kaalipesti sopii myös esimerkiksi porsaankyljysten tai porsaanfileen mausteeksi.
  1. Vinkki: Käytä jäljelle jäänyt savoijinkaali esimerkiksi kaalilaatikon valmistamiseen. Ohje: Kaalilaatikko
  2. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry


Ylös