Vadelmamunakas

Vadelmamunakas

Vadelmamunakas

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 1 kpl vaalea paahtoleipäviipale
  • paistamiseen juoksevaa margariinia
  • 1 dl ruoka- tai ranskankermaa
  • 3 kpl munaa
  • 0.75 dl sokeria
  • 0.5 tl vaniljasokeria
  • 0.25 tl suolaa

Tarjoiluun

  • 4 dl vadelmia
  • 2 rkl tomusokeria
Vaikeusaste

Vadelmamunakas ohje

    • Poista leivästä kuoret ja murenna loppu viipale kulhoon. Sekoita joukkoon kerma, munat, sokerit ja ripaus suolaa. Vatkaa kevyesti.
    • Kuumenna pinnoitettu paistinpannu, lisää tilkka rasvaa ja kaada munakasseos pannulle.
    • Sekoittele munakasmassaa muutaman kerran ja pane pannun päälle kansi. Anna munakkaan hyytyä miedolla lämmöllä.
    • Lisää hyytyneelle, mutta vielä mehevän kostealle pinnalle vadelmat. Kuumenna hetki ja valuta munakas tarjoiluvadille.
    • Puuteroi pinta tomusokerilla, jonka voit tupruttaa päälle tasaisesti teesiivilän läpi.
    • Tarjoa marjamunakas lämpimänä aamu- tai välipalalla.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry