Basilika-vaniljajäätelö

Basilika-vaniljajäätelö

Basilika-vaniljajäätelö

Ainekset

6 henkilölle

1

Ohje

  • 3 dl vaahtoutuvaa kermaa
  • 1 ruukku(a) basilikaa
  • 3 keltuaista
  • 3 rkl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
Vaikeusaste

Basilika-vaniljajäätelö ohje

    • Kiehauta 1 dl kermaa. Hienonna basilikanlehdet, lisää kiehautetun kerman joukkoon ja anna maustua tunnin ajan. Sekoita basilikakerma tasaiseksi sauva- tai tehosekoittimella.
    • Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri vaahdoksi. Vatkaa loput 2 dl kermasta ja sekoita munavaahtoon. Sekoita lopuksi joukkoon basilikakerma.
    • Kaada seos vuokaan, peitä ja laita pakastimeen jäätymään. Sekoita seosta noin tunnin kuluttua. Anna jäätyä vähintään 3 - 4 tuntia.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry