Omena-porkkanasose

Omena-porkkanasose

Omena-porkkanasose

Ainekset

1 annosta

1

Ohje

  • 1 kg omenoita (hapahkoja)
  • 1 kg porkkanoita
  • 2 sitruunaa
  • 2 dl hunajaa
  • 1 dl vettä
Vaikeusaste

Omena-porkkanasose ohje

    • Lohko kuoritut omenat ja poista samalla siemenkodat.
    • Kuori ja raasta porkkanat melko karkeaksi raasteeksi.
    • Poista sitruunoista kuoret ja myös valkoinen osa. Paloittele sitruunat.
    • Siirrä omenalohkot, porkkanaraaste ja sitruunapalat kerroksittain hunajan kanssa paksupohjaiseen kattilaan. Kaada päälle vettä.
    • Hauduta miedolla lämmöllä liedellä noin tunnin ajan. Tarkista välillä nesteen määrä ja lisää vettä tarpeen mukaan.
    • Tölkitä seos sellaisenaan tai sileäksi soseutettuna puhtaisiin, kuumennettuihin lasitölkkeihin. Sulje tölkit ja siirrä viileään.
    • Omena-porkkanasose sopii esim. paahtoleivälle.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry