Hyydytetty juuressalaatti

Hyydytetty juuressalaatti

Hyydytetty juuressalaatti

Luokka: 
Kylmät lisäkeruoat, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Juurekset, Sipulit, Vihanneshedelmät

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

Kastike

Lisäksi

Vaikeusaste

Hyydytetty juuressalaatti ohje

    • Raasta porkkanat, palsternakka ja selleri melko karkeaksi raasteeksi. Viipaloi purjo hienonna valkosipulinkynnet. Keitä kasviksia suolalla, sokerilla ja pippurilla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia.
    • Nostele kasvikset esim. rengasvuokaan. Jätä keitinliemi kattilaan. Lisää vuokaan myös hillosipulit ja paprikakuutiot. Sekoita haarukalla, jotta aineet tulevat tasaisesti vuokaan.
    • Hyytlölientä varten liuota liotetut liivatelehdet kuumaan kasvisliemeen. Tarkista liemen maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Kaada liemi vuokaan kasvisten päälle ja anna ruoan hyytyä kylmässä muutamia tunteja tai seuraavaan päivään.
    • Kumoa hyytelösalaatti tarjoiluvadille kastamalla vuoka hetkeksi kuumaan veteen.
    • Kastiketta varten sekoita ranskankerman joukkoon muut aineet. Tarjoa kastike salaatin kanssa.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry


Ylös