Jauhelihatäytteiset salaattikääröt

Jauhelihatäytteiset salaattikääröt

Jauhelihatäytteiset salaattikääröt

Luokka: 
Välipalat, pienet syötävät, Liha, sisäelimet, makkarat, Salaatit

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

Lisäksi

Vaikeusaste

Jauhelihatäytteiset salaattikääröt ohje

    • Halkaise ja huuhtele pala purjoa ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Hienonna maustepaprika ja persilja. Lisää jauheliha kuumalle paistinpannulle, ruskista hetken aikaa ja lisää purjo ja maustepaprika. Mausta paprikajauheella, suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon lopuksi persiljaa.
    • Varaa pöytään erilaisia pehmeälehtisiä, melko sileäreunaisia salaatteja. Voit irrotella ja siistiä salaatinlehdet vaikka pinoiksi. Aseta lämmin jauhelihatäyte tarjolle sopivaan kulhoon ja ottimiksi pari ruokalusikkaa. Lisäksi tarvitaan makeaa chilikastiketta.
    • Jokainen ruokailija käärii itse salaatinlehtikäärönsä ja varaa lautaselleen makeaa chilikastiketta. Salaatinlehtikääröjen kiinnittämiseen voi käyttää cocktailtikkuja. Kääröä dipataan kastikkeeseen ja herkutellaan saman pöydän ääressä seurustelun lomassa.
  1. Herkullinen vaihtoehto: Aasian maissa, esimerkiksi Vietnamissa, on tapana syödä kevätkääryleitä niin, että kevätkääryle nostetaan salaatinlehden päälle yhdessä muutamien tuoreiden mintunlehtien kanssa, kääräistään salaatinlehti kevätkääryleen ympärille ja kastetaan pakettia makeaan thaichilikastikkeeseen ennen syömistä.
  2. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry


Ylös