Ikihyvä kaura-omenapaistos

Ikihyvä kaura-omenapaistos

Ikihyvä kaura-omenapaistos

Luokka: 
Välipalat, pienet syötävät, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Jälkiruoat, makeiset, Hedelmät

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

Kastike

Vaikeusaste

Ikihyvä kaura-omenapaistos ohje

    • Huuhtele omenat, poista niistä siemenkodat ja leikkaa lohkoiksi.
    • Siirrä omenalohkot voideltuun uunivuokaan, esimerkiksi piirakkavuokaan, jonka halkaisija on noin 28 cm. Mausta omenat kanelilla.
    • Sekoita juoksevaan margariiniin sokeri ja kaurahiutaleet. Nostele kauraseos omenalohkojen päälle.
    • Kypsennä kaura-omenapaistosta 200-asteisessa uunissa 20 - 25 minuutin ajan.
    • Vaniljakastiketta varten yhdistä kattilaan kylmä maito ja perunajauhot ja riko muna. Vatkaa seos ja kuumenna, kunnes se kerran pulpahtaa.
    • Siirrä kattila liedeltä ja mausta kastike sokerilla ja vaniljasokerilla. Anna jäähtyä.
    • Tarjoa kaura-omenapaistos kuumana tai haaleana kylmän vaniljakastikkeen kanssa.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry


Ylös