Mikrouuniperuna ja kalkkunakastike

Mikrouuniperuna ja kalkkunakastike

Mikrouuniperuna ja kalkkunakastike

Ainekset

2 henkilölle

1

Ohje

  • 2 kpl jauhoista perunaa (punainen väritunniste: esim. Rosamunda, Fontane, Pito)

Kastike

  • 1 dl raejuustoa
  • 1 rkl (kevyt)majoneesia
  • 2 tl sinappia
  • mustapippuria
  • 3 kpl kalkkuna- tai broilerinleikkelettä tai palvikinkkua
  • 0.5 kpl punaista paprikaa
  • ruohosipulia
Vaikeusaste

Mikrouuniperuna ja kalkkunakastike ohje

    • Pese perunat huolellisesti ja pistele perunoihin haarukalla reikiä.
    • Kypsennä yksi peruna kerrallaan mikroaaltouunissa täydellä teholla noin 3 minuuttia perunan koon mukaan . Tarkista kypsyys. Jatka tarvittaessa kypsentämistä vähän kerrallaan.
    • Täytettä varten sekoita raejuusto, majoneesi ja mausteet.
    • Paloittele kalkkuna- tai muu kokolihaleikkele ja paprika ja sekoita raejuustoseokseen.
    • Tee kypsiin perunoihin ristiviillot. Nauti kylmän kastikkeen kanssa.
    • Lisäkkeeksi sopivat kurkku- ja tomaattilohkot tai vihersalaatti.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry