Siitakesieni-linssisalaatti

Siitakesieni-linssisalaatti

Siitakesieni-linssisalaatti

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 50 g cashewpähkinöitä
  • 2 dl mustia (beluga) tai vihreitä linssejä
  • 200 g siitakesieniä
  • 1 keskikokoinen keltasipuli
  • 1 ruukku(a) tuoretta korianteria
  • 2 ruukku(a) rucolaa
  • öljyä paistamiseen

Kastike

  • 3 rkl balsamietikkaa
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 2 tl fariinisokeria
  • 0.5 tl suolaa
Vaikeusaste

Siitakesieni-linssisalaatti ohje

    • Paahda pähkinät kuivalla pannulla kauniin kullanruskeiksi ja nosta sivuun.
    • Kuullota puolitetut sienet ja hienonnettu sipuli öljyssä pannulla.
    • Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta.
    • Yhdistä linssit, sieni-sipuliseos, hienonnettu korianteri ja keskenään sekoitetut kastikeainekset.
    • Anna salaatin maustua viileässä puolisen tuntia.
    • Nostele rucola salaattiin juuri ennen tarjoilua ja viimeistele pinta paahdetuilla cashewpähkinöillä.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry