Selleri-fenkolisalaatti

Selleri-fenkolisalaatti

Selleri-fenkolisalaatti

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 1 juuriselleri
  • 1 salaattifenkoli
  • 2 omenaa
  • 1 sitruuna
  • 3 rkl kylmäpuristettua öljyä
  • suolaa
  • pippuria
  • ripaus sokeria
Vaikeusaste

Selleri-fenkolisalaatti ohje

    • Leikkaa juuriselleri neljään lohkoon ja poista kuoriosat. Leikkaa lohkot hyvin ohuiksi viipaleiksi. Keitä selleriviipaleita suolalla maustetussa vedessä noin 8 minuuttia.
    • Puolita fenkoli ja ota vihreät osat erilleen. Leikkaa vaaleat osat viipaleiksi. Keitä paloiteltua fenkolia suolalla maustetussa vedessä noin 4 minuuttia. Jäähdytä kasvikset.
    • Puolita omenat, poista siemenkodat ja leikkaa viipaleiksi.
    • Asettele salaatinainekset limittäin omenaviipaleiden kanssa laakealle tarjoiluvadille.
    • Puserra sitruunasta mehu ja lisää joukkoon öljyä sekä suolaa, pippuria ja sokeria. Valele kastike salaattiainesten päälle.
    • Hienonna fenkolin vihreät osat ja ripottele salaattiin.
    • Tarjoa liha-, kana- tai kala-aterian lisäkkeenä.
  1. Vinkki:
    Voit käyttää fenkolin myös keittämättömänä.
  2. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry