Fenkolisalaatti

Fenkolisalaatti

Fenkolisalaatti

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 2 appelsiinia
  • 1 fenkoli
  • pala purjoa
  • 2 rkl manteleita
  • 10 mustaa oliivia

Kastike

  • 0.5 dl valkoviinietikkaa
  • 1 tl hunajaa
  • 1 tl tuoretta rosmariinia
  • 0.5 tl suolaa
  • jauhettua mustapippuria
  • 1 dl öljyä
Vaikeusaste

Fenkolisalaatti ohje

    • Tee ensin kastike. Lämmitä viinietikka kattilassa ja sulata siihen hunaja. Lisää rosmariini, suola ja pippuri. Vatkaa joukkoon lopuksi öljy. Anna jäähtyä.
    • Kuori appelsiinit kalvottomiksi ja viipaloi. Asettele appelsiiniviipaleet tarjoiluastiaan.
    • Poista fenkolin uloimmat lehdet. Säästä tillimäiset huiskut koristeluun.
    • Viipaloi fenkoli hyvin ohuiksi viipaleiksi ja levitä appelsiiniviipaleiden päälle.
    • Suikaloi purjo, leikkaa mantelit rouheeksi ja levitä salaatin päälle oliivien kanssa.
    • Valele kastike salaattiin ja koristele tillimäisillä fenkolitupsuilla.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry